Zabava i tulumi 20.DHF

 

4. travnja, ponedjeljak / GD CINKUŠI / 22h

Glazba je glavni medij preko kojeg Cinkuši izražavaju svoje ideje i pogled na svijet. Kao temelj koriste bogatu narodnu baštinu Hrvatske, ponajviše iz kajkavskog govornog područja u koju interpoliraju autorski pristup i literarne uzore pa i klišeje koji bude kolektivnu emocionalnost. U tradiciji kajkavskog kraja „cinkuš“ označava zvono koje prati ljude od njihovog rođenja pa sve do smrti.
Ono budi, oglašava, upozorava, zvoni na uzbunu, svadbeno je i golgotsko zvonce. Zahvaljujući energičnosti, iskrenosti i neposrednosti koje su prisutne od osnutka družine, sredinom devedesetih, Cinkuši traju neovisno o trendovima.

 

7. travnja, četvrtak / BRUJAČI, EROTIC BILJAN AND HIS HERETICS  / 22h

Brujači su osnovani devedesetih i preživjeli su nekoliko postava, ali manje-više ostali dosljedni svome zvuku. Njihov zvuk temelji se na plesnim ritmovima argumentiranim, basom te kratkim, sinkopiranim i odsječnim gitarskim sekvencama s izletima u ambijentalno. Ukupan rezultat? Stilski bi se glazba Brujača mogla okarakterizirati kao hard disco, no svaka kategorizacija je nepotrebna, jer Brujači ne bježe ni od kojeg stila u svom stvaranju zabavne i na momente plesne glazbe lišene svake pretencioznosti i ukrasa.

Nakon debitantskog albuma ‘Supersticky’, koji je 2007. pobrao odlične recenzije, Erotic Biljan And His Heretics, predvodnici hrvatske garage rock scene, početkom studenog 2010. godine, objavili su drugi album naslovljen ‘H is for Heretics’.  Broj „garage/punk/rock“ koncerata koje su odsvirali do danas ne može se izračunati niti jednim algoritmom koji je poznat čovjeku, ali možemo nabrojati bendove s kojima su dijelili pozornicu: MC5/DKT, Supersuckers, Juliette And The Licks, The Cynics, The Fuzztones, The Nomads, The Morlocks…

 

8. travnja, petak / ABOP – AFTER JE BOLJI OD PARTIJA / 22h

Nakon što su zastali nad ogromnim natpisom “tridesete su nove dvadesete”, petorica izmoždenih  činovnika koji su zakoračili u treću dekadu (od kojih su neki stigli i izgubili kosu) prisjetili su se lijepih vremena presnimavanja kazeta Chemical Brothersa, puštanja korijenja uz Moon Safari i znojenja uz Born Slippy …burza tone, plaće kasne, naftu iz zemlje udišemo punim plućima ne bi li se kotač što brže okretao… zašto ne bismo poslušali što nam ove marketinške krvopije govore.

 

9. travnja, subota / NEOČEKIVANA SILA KOJA SE IZNENADA POJAVLJUJE I REŠEVA STVAR / 22h

Za relativno kratko vrijeme “SILA” je zadobila pažnju javnosti zahvaljujući inovativnosti koncepta koji joj je omogućio da uspješno izlazi na kraj s malim klubovima i velikim koncertnim prostorima, potpuno se prilagođavajući ambijentu. “SILA” koristi procesualnu metodu glazbene kreacije kojom komunicira sa suvremenim glazbenim pravcima (techno, break-beat, trip-hop) i na taj način čini komunikativnim najavangardnije glazbene ideje. Uobičajen nastup “SILE” revidira formu uobičajenog rock &roll koncerta, razbijajući ga na dvije ili tri cjeline, između kojih odabrani DJ upotpunjuje i uobličava zvučni događaj.

 

* Počeci koncerata varirat će ovisno o završetku projekcija iz Glavnog programa

Povežite se s Danima!
facebook
Kult
dashed
Organizatori
Studentski Centar
univerzitet zg
Radio SC
Muzički Salon
Teatar ITD
Klubvizija
dashed
Sponzori
Sponzori
i&i
FUJI FILM
Kapetanović
Tuborg
Paprenjak
dashed
Medijski pokrovitelji
Vjesnik
Globus
Net.hr
Filmski.net
Kulturpunkt.hr
Filmovi.hr
mojzagreb.info
playomania
Fak-tvojfilm
dashed
Partneri
Hrvatski Filmski Savez
Hrvatski Filmski ljetopis
Kino klub Zagreb
dashed
Zahvala
MaXima film
Zagreb film
bonobo
dashed
Uz potporu
Havc
Gradski ured